6 daags Retreat Inzicht in Jezelf

6 daags Retreat Inzicht in Jezelf

.

Pas als we inzien waarom we geboren zijn,

kunnen we het leven ten volle leven"

Ga je mee op reis naar Portugal? 

6 daags Retreat Inzicht in Jezelf 

 

Nieuwe reis:  30 Oktober t/m 5 november 2024

 

 

 

Voor wie:  

  

Ben jij op zoek naar verbinding met jezelf? Wil je tijd creeren om een reis naar binnen te maken? Zit je in een ( de) overgang situatie? Weet je even niet meer waar je staat? Heb je behoefte aan overzicht en is het te lang geleden dat je echt quality time hebt genomen voor jezelf? 

Ben jij bezig met Bewust – Zijn? Dan is deze training echt iets voor jou! Bewust zijn heeft alles te maken met durven contact maken met wie je werkelijk bent.  Tijdens deze no-nonsense cursus gaan we aan de slag met wat jou drijfveren zijn. We onderzoeken op een speelse manier, waar bijvoorbeeld ruis op de lijn zit, waardoor je steeds weer weg gaat van dat wat je werkelijk wilt.

De training is praktisch, je start met jezelf een doel te stellen van waaruit je dan verder op onderzoek naar jezelf gaat. Hoe werkt jouw energie huishouding? Hoe leer je duidelijk de signalen van jouw lichaam en jouw energie herkennen en respecteren?

Heb je steeds dezelfde klachten? Relatieproblemen, fysieke ongemakken, het gevoel dat je overal alleen voor staat? Begin je aan een dieet, sport of carrière, maar zet je niet door? Je zou tijd voor jezelf willen nemen, maar op de een of andere manier lukt het niet – je komt altijd tijd tekort. Het leven overkomt je, in plaats van dat jij degene bent met de touwtjes in handen.

Waar gaat het over? Het onbewuste bewust worden. Word je bewust van je eigen mogelijkheden en capaciteiten.

Door jezelf een doel te stellen leer je tijdens de training te focussen op het maken van kleine stappen als inzet voor verandering, waarbij je ontdekt dat vertrouwen op jezelf en jouw ontwikkeling steunend kan zijn voor het behalen van gewenst resultaat. Door gerichte keuzes te maken, leer je stevig de touwtjes in handen te nemen. Dit lukt niet zonder te zien welke patronen ervoor zorgden dat het je eerder niet lukte. Om hier inzicht in te krijgen werken we met:

Yoga, meditatie, ademhalingstechnieken, familieopstellingen, communicatieoefeningen, visualisatie etc.

De groep bestaat uit max twaalf personen. De meerwaarde van trainingen in groepsverband is:

 • Heel vaak hebben we het gevoel er alleen voor te staan. In een groep wordt al snel duidelijk dat andere mensen dezelfde ervaringen hebben, waardoor je je gesterkt voelt.
 • Via anderen kun je leren over jezelf. Juist door te kijken naar de andere deelnemers en hun problematiek, krijg je sneller inzicht in je eigen proces.
 • Het samenzijn in een groep zorgt ervoor dat je meerdere stukken tegelijk kunt aanpakken in plaats van dat je blijft hangen op dat wat zich slechts in jouw hoofd afspeelt.
 • Samen sterk, 1 en 1 maakt 2.
 • In een groep wordt gelachen. Humor

 

Voordat het 7 daags retreate begint, zal er een telefonische intake met je gehouden worden. Zodat het programma op jouw specifieke wensen en behoeftes kan worden aangepast. Thema's die aan bod zullen komen: 

 • 1 :Gaan staan voor Jezelf Wat is je Doel?

 • 2: Stromen Hoe voelt dat? Hoe kom ik bij mijn gevoel?

 • 3: Macht/Onmacht Waar ben je sterk in?

 • 4: Voelen Wat maakt jou Uniek?

 • 5: Spreken Hoe brengt je jezelf tot uiting?

 • 6: Inzicht Wat leer je over jezelf

 • 7: Verbondenheid Wat zijn je dromen/ wensen, jij en je omgeving

 

Dagelijks zal er tijd besteed worden aan een Ying activiteit (bv: meditatie) en een Yang activiteit. (actie) Je bent welkom als je bereid bent met open blik naar jezelf te kijken en alles wilt doen om een optimaal resultaat te bereiken. Natuurlijk zal er tijdens deze 7-daagse training ook tijd zijn om heerlijk te genieten van het zwembad

 

                                                                                                       en de prachtige omgeving van Serena Vista. 

 

Door krachten te bundelen kan groei ontstaan. 

Groei ontstaat door bewustzijn. De metafoor van de bellenblazer typeert mijn visie  treffend:

‘Zie jezelf eens als een bellenblazer. Jij houdt het stokje vast, en hebt dus de regie in handen. Het enige dat je nodig hebt is aandachtig kijken en bewust ademen. Als je goed kijkt zie je dat de bellen niet alleen doorzichtig, maar ook meerkleurig en gelaagd zijn. Soms barst de bel, maar je kunt altijd opnieuw beginnen.’

Je bewust zijn van je problematieken, hier gefocuste aandacht aan geven en blijven ademen helpen je om het leven in al zijn lagen, kleuren en spiegelingen ten volle te leven.'

Praktisch:

In veel CAO's is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelings- Budget uitgewerkt. Overleg met je directeur of de afdeling P&O, zij kunnen duidelijkheid geven of zij de coaching of training vergoeden!

 

Start Retreate

Datum: 30 oktober tot 5 november '24

 

De kosten van het retreat bedragen 1495,-- op basis van: 

 • 6 nachten in een luxe suite ( gedeeld) 
 • Alle maaltijden inclusief wijn, bier, water of fris
 • Een volledig dagprogramma, met s' middags tijd voor jezlef 
 • Transfer van en naar de Luchthaven Lissabon

- 4 personen op 1 kamer:  Studio met 4 slaapplaatsen. Alle bedden zijn uitelkaar te plaatsen boxsprings.

  

Elke verdieping heeft eigen relax ruimte en keukentje waar je je terug kan trekken. Plus een balkon met zitje.

 

Locatie:  Landhuis 'Serena Vista' Portugal.

Rua da Murtinheira 12
2530-763 Pregança do Mar
Santa Bárbara, Lourinhã

Excl. vliegreis, vliegen op Lissabon. 

 

 

Inschrijven: 

Het Team: 

Qiqong / Yoga docente Anja Theeuwen:

Mijn naam is Anja Theeuwen, 57 jaar en moeder van 3 volwassen kinderen.15 jaar geleden ging ik naar een retraite in Andalusië, geheten “Innerlijke ontdekkingsreis”. Dat was het voor mij daadwerkelijk: een kennismaking met reiki, familieopstellingen, meditatie en yoga. Zo leerde ik weer contact te maken met mezelf, via bewuste aandacht bij het lichaam, de adembeweging en de yoga-asana. Uit het hoofd, in het hart.

Daarna wilde ik meer leren over yoga en yogafilosofie. Via Karen kwam ik in contact met de Yoga-Academie in Bussum. Daar startte ik in 2014 met de 4-jarige Raja-yoga docentenopleiding. Sinds 2018 geef ik hatha-yogales en ontspanningsmeditatie aan kleine groepen, waarin deelnemers zich veilig kunnen voelen en op eigen wijze yoga leren ervaren.

In 2020 volgde ik de opleiding tot Hormoon-yoga docent en maakte daar kennis met Qigong. Qigongs zijn zachte vloeiende bewegingen, vaak in een serie gekoppeld aan de natuurelementen, de seizoenen, de yin/yang organen en onze biologische klok. Door de qigongs gaat de qi (energie) die door onze meridianen loopt beter stromen en kunnen emotionele- en daaraan gekoppelde fysieke blokkades worden opgelost. De qigongs vormen samen met acupunctuur, acupressuur en voedingsleer de pijlers van TCM (traditional chinese medicine).  Ik merkte hoeveel de zachtheid van de bewegingen mij goed deed en besloot in januari 2022 te starten met de 3 jarige Qigong docentenopleiding.

Deze qigong opleiding heeft het Taoïsme als uitgangspunt. Een prachtige levensfilosofie die ik graag met jullie wil delen.

 

Tijdens de retraite zal ik  Qigong /yogalessen geven die gekoppeld zijn aan de thematiek van de training van Karen. 

Na afloop van de retraite kun je met meer rust en inzicht in je eigen lichaam en geest, het dagelijks leven weer oppakken. Zacht meebewegend in wat er op je pad komt, vertrouwend op je innerlijk altijd aanwezige bron van kracht en liefde.

 

Lieve groet,

Anja

 

Gastvrouw en eigenaresse Serena Vista: 

Mijn naam is Sandra Alferes Dias, geboren en getogen in Amsterdam. Vanwege mijn Portugese ouders, tweetalig opgegroeid en daarmee natuurlijk een warme band met Portugal behouden. Net als mijn nationaliteit heb ik ook mijn loopbaan op “2 sporen” gezet. Zo ben ik 26 jaar parttime werkzaam geweest bij de KLM en heb ik mij in dezelfde periode een praktijk gerund als dynamisch therapeut, coach en voedingsdeskundige.

In 2021 hebben mijn man en ik het roer volledig omgegooid en zijn we ingestapt op 1 trein en volgen inmiddels hetzelfde spoor. Met mijn vertrek bij de KLM kan ik mij nu volledig richten op hetgeen waar mijn passie ligt. Het afgelopen jaar hebben wij daarom hard gewerkt aan een centrum waar  coaching, training, therapie en gezondheid hand in hand gaan. Een luxe, comfortabel verblijf in een omgeving vol inspiratie en rust. Een omgeving waar cultuur, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling een centrale rol hebben weten te vinden.

Tijdens uw verblijf zult u goed worden verzorgd. Natuurlijk oogsten wij samen uit de biologische tuin en omgeving de groenten. Wat is er niet leuker om zelf o.a. de tomaten, komkommers en courgettes  te selecteren die gerijpt zijn onder de Portugese zon, de smaken zullen uw mondhoeken doen krullen.

Ontbijt, lunch en diner zullen niet alleen een gebalanceerde variatie zijn van smaken. Indien u beschikt over bepaalde allergieën, laat het ons dan vooraf even weten.

Binnenkort maakt  Karen van de Velde gebruik van het centrum waar  u een retreat kunt gaan volgen. Wij verheugen ons dan ook samen op uw komst en heten u meer dan van harte welkom op Serena Vista. Bem vindo a Serena Vista!

Heel graag tot ziens op Serena Vista

 

Iets meer over de locatie Serena Vista

Op slechts 40 minuten van de mondaine hoofdstad en luchthaven van Lissabon ligt op de flanken van het heuvelachtige landschap het landgoed “Serena Vista”.

Met de liefelijke stadjes Torres Vedras en Lourinhã slechts op 5 á 10 minuten afstand kunnen onze gasten genieten van de serene rust en een spectaculair uitzicht op de vallei. De rustige stranden van de aangrenzende kust zijn op minder dan 10 minuten rijden bereikbaar. 

Het landhuis huisvest in totaal 5 luxe, ruime suites en een zeer comfortabele, volledig ingerichte studio.

De suites zijn uitgerust met alle denkbare faciliteiten die bij een omgeving horen waar u weer helemaal tot rust kan komen. Het milde, zachte klimaat zal uw interne batterij weer doen opladen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de sauna en een heerlijk verwarmde infinity pool

De cursisten hebben de mogelijkheid om tijdens de therapie of cursus te verblijven in 1 van de suites. Bij 12 personen zullen de kamers gedeeld worden met 2 personen per kamer. Wilt u perse alleen slapen dan is daar een meerprijs aan verbonden. Informeer naar de mogelijkheden. 

Tijdens uw verblijf bent u naast de gespecialiseerde therapeut, trainers of cursusleiders natuurlijk tevens in de goede en professionele handen van de aanwezige eigenaren. 

Zij zullen er op toezien dat het u aan niets ontbreekt op het gebied van welzijn, gezondheid, ontspanning en comfort.

 

De missie van Serena Vista

De letterlijke vertaling van Serena Vista is “Sereen Uitzicht” 

Met een klemtoon op “SER” wat naast de initialen van de initiatiefnemers Sandra en Ronald ook duidt op het Portugese werkwoord “Zijn” 

Dat sluit aan bij de missie van Serena Vista waar je een plek zult vinden welke zal bijdragen aan je algehele welzijn. 

Een plek waar je volledig kunt opladen en weer bij jezelf kunt komen. Een plek waar de Portugese gastvrijheid, comfort en de thema’s gezondheid, ontspanning en cultuur onze prioriteit heeft.

 

 

 

Start

Cursus Voetreflexmassage

17 september '24

19.30 - 22.00

9 avonden

Inschrijven

 

Ga je mee op 6 daags retreat

            Inzicht in JeZelf

             naar Portugal ?

 

30 oktober tot 5 november '24  

Meer Info

- Wil je eens tijd voor jezelf nemen? 

- Hou je teveel ballen in de lucht)? 

- Zoek je Balans?

- Ervaar je stress?

- Loopt je hoofd over? 

 

Dan is deze reis echt iets voor JOU! 

We gaan o.a. aan de slag met: 

Familie opstellingen, Communicatie

Reflectie, Meditatie en ademhaling- en

bewustzijn technieken

Meer lezen:  

Inschrijven

 

Locatie:   Serena Vista

 

Workshop Familie Opstellingen

30 september '24

28 oktober '24

25 november '24

9.00 - 13.00 uur

Kosten: 95,--

Inschrijven? Klik op de datum! 

Cursus Touch for Health IV

Vrijdag 18 en 25 oktober en 

15 november '24 

Kosten 325,--

Incl: IKC erkend certificaat

KNTO geaccrediteerd

Excl. cursus boek

Tijd: 9.30 - 16.00 

Inschrijven 

 

Start Cursus TOUCH I 

22 en 29 november en

13 december '24

Kosten 325,--

Incl: IKC erkend certificaat

KNTO geaccrediteerd

Excl. cursus boek

Tijd: 9.30 - 16.00 

Inschrijven: 

Workshop Chakra massage

op de Voeten 

Voetreflexmassage

Zaterdag 16 november '24

Tijd: 9.30 - 15.30

Kosten: 125,--

Info: 

Inschrijven: