Reacties van deelnemers

Reacties van deelnemers

Voetreflex massage

"Zo ingetuned, aandachtig, licht en liefdevol als Karen is als je haar ontmoet, zo geeft ze ook voetreflex therapie. Ik onderging deze therapie niet eerder en ben verrast. Ik ervaar de behandelingen eigenlijk als een soort ‘geleide meditatie’, niet met woorden, maar door aanrakingen aan de voeten en wat dat in gang zet. Het voelt ook alsof je daarbij een zelfde soort aandacht nodig hebt om het te ondergaan. Met adem, rust en openheid je bewust overgeven aan onbewuste processen in je lijf. Het voelt helend, balancerend. En Karen’s handen, zachtaardig maar vol energie en opmerkzaamheid, leiden je hierdoorheen."

Devika Strooker

"Toen ik bij Karen kwam was dat omdat ik zonder dat er direct aanwijsbare klachten waren het gevoel had dat ik eraan toe was om mezelf eens aandacht te geven op een lichamelijke manier. Ik kon niet onder woorden brengen wat ik ervan verwachtte, maar ik wist wel dat mijn lijf niet zo functioneerde als ik het graag zou willen.Na iedere behandeling voelde ik die nog een aantal dagen nawerken. Er gebeurde nogal wat met mijn lijf. Moeilijk om uit te leggen, maar mijn lichamelijke zelfvertrouwen nam toe, waardoor ik een aantal belangrijke beslissingen heb genomen, die al een tijdje in de lucht hingen, en waar ik nu opeens de kracht voor had. Ik had opeens ook de neiging om beter voor mezelf te zorgen. Meer te gaan sporten bijvoorbeeld, zonder dat dat om de prestatie ging, maar juist om de lichamelijke activiteit waardoor je je beter en warmer gaat voelen. Ook leerde ik van haar dat je het waard bent om goed voor jezelf te zorgen. Een klein maar sprekend voorbeeld daarvan is dat ze mijn sokken warm maakte voor ik weer naar huis ging. Eerst vond ik dat overdreven, ik kon tenslotte best koude sokken aantrekken. Maar later begreep ik dat warme sokken gewoon lekkerder voelen. Waarom zou je het dan niet doen? Het is toch een fijn gevoel?Los van deze dingen heeft ze een aantal lichamelijke klachten helpen oplossen waarmee ik al jaren rondliep. De duidelijkste daarvan was dat ik al vele jaren na lang zitten of 's morgens na het opstaan even niet goed kon lopen. Mijn voeten en achillespezen deden daarvoor te zeer. Ik had een tijdje opwarmen nodig voordat dat weer goed ging. Na een aantal behandelingen was dat opeens weg. Ik loop nu direct na het opstaan zoals altijd. Het voelt eerlijk gezegd als een wonder en ik begrijp nog altijd niet hoe dat kan, maar ben er wel erg blij mee.Verder is Karen iemand die je een welkom gevoel geeft en die niet oordeelt, wat de bezoeken aan haar erg prettig maakt. De enige reden dat ik 4,5 sterren geef in plaats van 5 is omdat ik met 5 sterren uitsluit dat ik ooit nog een betere ervaring zal hebben. En dat kan je nooit uitsluiten."

J.H.

"Karen is een erg ervaren therapeut en geeft je direct bij binnenkomst een welkom, warm en veilig gevoel. Het genieten kan direct beginnen. Maar eerst een korte, maar uitgebreide intake. Erg fijn als een therapeut zorgvuldig werk levert.

Nog voordat we begonnen waren, vertelde ze me dat ze me ‘niet helder zag’.
Het bleek te komen omdat ik nog in de aftastmodus zat, en vaak heb ik dan dat ik een beetje ‘uitcheck’ of afwezig ben. Dat had ze goed gezien. Ondanks dat ik het niet eens bewust deed. Nadat dit uitgesproken was, kon ik lekker ontspannen gaan liggen en genieten van een heerlijke voetreflexologie sessie.

Na de sessie kreeg ik prachtige inzichten. Karen weet moeiteloos allerlei technieken te combineren: o.a. massage, maar ook numerologie in mijn geval. Ik hield veel meer spanning vast dan ik deed voorkomen (dat kan kloppen, ik praat makkelijk, maar mijn lijf slaat alles op), maar ook dan ik zelf doorhad. Er zat een blokkade in mijn borstbeen, rond mijn hart(chakra), wat te maken kan hebben met onverwerkt verdriet. Maar het zorgt er ook voor dat ik lastig kan ontladen of openen. Ook dat herkende ik heel erg!

Karen is een warme spiegel voor de spanningen die ik ervaar in mijn lijf. Nog minimaal een dag voelde ik me erg geaard en in mijn lijf zitten. Heerlijk.
Een therapeut naar mijn hart."

Wouter de Ridder

Massage

"Vandaag mocht ik in Almere anderhalf uur genieten van je mooie gave. Los van het feit dat je goed weet wat je doet en met verve je beroep uitoefent, heb je me geraakt met de wijze waarop je vertelt over combinaties die je legt tussen massage technieken, coaching, verbindingen tussen je uiterlijke en innerlijke zelf. Daar heb ik de hele dag nog over nagedacht.

Je bent een bijzonder mens die makkelijk verbinding maakt, contact maakt en onderhoud en daarmee de ander een gevoel van gemak geeft. Knap!

Je gaf ook aan dat je lichaam alles opslaat dat je in je dagelijkse leven beleeft. Dat spanning wegmasseren leidt tot innerlijke reinheid. Dat wil ik graag zelf ervaren. Als jij dat goedvindt, zou ik graag het advies dat je me gaf, bij jou terugleggen. Om te beginnen eerst alle spanning uit mn lijf en daarna regelmatig "onderhoud".  Hartelijke groet, "

Kees
 

 Workshop Transformatie

"Ik nam deel aan de workshop Transformatie spel, dit is mijn ervaring: Spannend, uitdagend, interessant, verhelderend, intens, emotioneel, gezellig.
Fijn dat het een klein groepje was. Dit spel is nooit af; zo leerzaam!
De begeleiding door Karen is open,warm, lief en heel professioneel.
Karen zorgt ervoor dat iedereen voldoende aandacht krijgt. Dat je in enthousiasme/ emoties/ medeleven niet te ver afdwaalt van je doel. Ze heeft de ruimte om elkaar aan te vullen of vragen te stellen. Deze dag is een aanrader!"


Yvonne Den Boer


"Ik vond het een top weekend! Het spel is echt heel fijn om te doen als je inzicht nodig hebt in blokkades en andere problemen of vervelende situaties. De deelnemers gingen als een ander mens de deur uit. Karens begeleiding is liefdevol, licht en vol humor, maar ook zeer “to the point”. Als ze het gevoel heeft dat er iets niet wordt geuit wat wel naar buiten zou moeten komen, vraagt ze door. Ondanks alle emoties is de sfeer niet één keer loodzwaar geworden, ook niet toen tijdens een opstelling alle deelnemers in tranen waren. Het was mooi en goed om er onderdeel van te mogen zijn. Mij heeft het echt verrijkt!
De locatie in Oost-Graftdijk is (althans buiten het seizoen) prettig rustig, met genoeg ruimte omdat het huisje geschikt is voor zes.
Over de verzorging kan ik kort zijn: top! Meer dan genoeg bij de lunch en het ontbijt, en dan is er ook nog een kok die een drie-gangen-menu komt koken. Potentiële deelnemers hoeven niet bang te zijn dat deze man de sfeer beïnvloedt. Het huisje in Oost-Graftdijk heeft een open keuken, maar de kok weet zich door de totale focus op zijn kookkunst vrijwel onzichtbaar te maken.
Ik beveel dit weekend absoluut aan bij iedereen die ergens mee worstelt en er niet uitkomt. Met recht een transformerende ervaring!"

Liefs Diana

Workshop familie opstellingen

Lieve Karen,

Vanmorgen dacht is weer sterk terug aan de dag van gisteren, wat was het weer bijzonder en intens! Ik ben zelden zo dicht bij andere mensen en ik was volkomen op m’n gemak, heel bijzonder. Maar ik denk dat een groot deel van mijn ontspanning met jou te maken heeft. Jouw begeleiding, jouw souplesse en vriendelijkheid en bovenal zachtheid vind ik iedere keer weer een bron van warmte! En bij warmte word ik heel ontspannen J.

Mijn dank is groot en ik hoop/ verwacht dat we in de toekomst elkaar weer treffen.

Diepe buiging,

Monica

 

 "Heel goede instructrice. Onvoorstelbare inzichten"

 "Toch elke keer bijzonder wat er allemaal kan gebeuren!"

"Wat een inpact"

"Goede workhop, in korte tijd gebeurt er veel. Veel vertrouwen in docente" 

 

Touch for Health

" Ik ben zooooo ontzettend opgeknapt na die aantal consulten bij Karen. Het vasthouden van vocht, gewicht, menstruatie problemen etc is allemaal verholpen. Allemaal dankzij haar specifieke loep zuivere aanpak.. We zijn begonnen met Voetreflex en daarna heb ik een Touch for Health behandeling ondergaan. Het voelt of ik gereset ben. Super blij mee."

Jessica

Training Inzicht in Jezelf

"De holistische benadering van waaruit Karen werkt; de mens dient als geheel benaderd te worden, is alomvattend.
Ze benadert haar cliënten als een fysieke, psychische emotionele spirituele eenheid. Alles is met elkaar verbonden. Als dat zo is kan het zo zijn dat een klacht niet op zichzelf staat en dat de oorzaak ergens anders ligt dan je aanvankelijk denkt. Karen beheerst verschillende disciplines om mogelijke oorzaken te vinden en het herstel te bevorderen. Hiertoe heeft zij haar eigen, doeltreffende werkwijze ontwikkeld.
Zoals ik haar heb leren kennen als collega ziet zij het leven als een onophoudelijke verandering. We kunnen van de hoogste toppen van geluk naar de diepste dalen van ellende - en naar alles wat daar tussen zit.
We hebben te dealen met ons eigen lot en de lessen die we daarmee leven;
andermans handelen, economische omstandigheden, veranderende ‘weersomstandigheden’ en onze eigen natuurlijke seizoenen.
Dit vormt de basis van Karens zelf ontwikkelde training ‘Inzicht in Jezelf’ en haar professionele attitude als opsteller. Dit is waarvoor zij is geboren.
Stapje voor stapje loopt zij mee om cliënten te leren hun leven vanuit zichzelf te gaan leven. Verandering is onvermijdelijk en de overgangen lopen het soepelst wanneer we niet in de weerstand gaan zitten maar mee drijven in de stroom en verandering aanvaarden."


Nelleke de Heer

Inzicht in je zelf, praten in een groep. Ik was er niet van overtuigd of dit iets voor mij is. De eerste gedachten waren eng. Doe ik dat wel, praten met wildvreemden over datgene wat mij diep van binnen bezighoudt? Maar ook; wil ik dat wel?
Enfin, toch ben ik met open vizier aan de training begonnen. Hier heb ik veel geleerd over mijzelf en van mijn medecursisten. Heel bijzonder! Zo verschillend als ieders verhaal is, zo universeel zijn de oplossingen. De training heeft mij veel bewuster gemaakt. Ik sta hierdoor stevig op mijn benen en ervaar geluk en verdriet op een bijzonder prettige manier. Dit is voor voor mij superfijn. Tevens profiteert mijn omgeving mee van deze positieve energie.Achteraf toch blij dat ik heb deelgenomen en trots op wat ik hiermee heb bereikt, en nog kan bereiken. De training zette een proces in gang dat zich, ook nog daarna, positief ontwikkelt”


Jos, 43 jaar

" Wat een cadeau'tje om bij jullie op de training te mogen komen. De training was vanaf het eerste moment bijzonder door de groepssamenstelling. Je krijgt wie je nodig hebt. Door de vele openhartige verhalen besef je al snel dat je er allemaal bent voor hetzelfde doel. Het werken aan je eigen obstakels, afweren en balast waardoor je zelf beperkt en begrenst in je eigen zijn. De ruimte en de veilige haven die jullie weten te creëren waarin iedereen zich gezien en erkent voelt, is uniek.
Ook na een hele tijd, echoot de cursus nog na en verwerk je alle ervaringen die je bij jullie hebt opgedaan.
Het innemen van je eigen plek, zeker spannend in een groep, en de verantwoordlijkheid nemen voor je eigen gedrag komt op elke cursusdag terug. Je leert dus niet alleen door jezelf maar ook zeker door de groep.
Naast al het verdriet, ellende en onrecht dat langskomt heb ik ook heel hard gelachen en genoten van de vorderingen die we met elkaar gemaakt hebben. De training is perfect voor iedereen die van zichzelf vindt dat het tijd is om op je eigen billen te gaat zitten, hoe lelijk, groot, klein of dik ze ook zijn.Bij de training inzicht injezelf maakt dat namelijk niet uit, zolang het je eigen billen maar zijn."

 

Mirjam 43 jaar !

"De training “inzicht in jezelf” heeft mij laten inzien welke neigingen ik heb als mens en hoe ik anders met deze impulsen om kan gaan dan ik tot nu toe heb gedaan. Het zou te ver gaan om te zeggen dat deze cursus mijn eigen ‘zijn’ heeft veranderd. Toch heeft de cursus en de dialoog met medecursisten mij geholpen mijzelf beter te herkennen in verschillende situaties in mijn leven. Ik heb gesproken met anderen die mijn reacties herkennen, ik heb geoefend met situaties in een veilige omgeving en ben er (emotioneel) sterker uitgekomen. Het gaat nu beter met mijn emotionele huishouding. Toch een behoorlijke levensverandering”

Wayne, 35 jaar

 

Workshop "Creéer je eigenwerkelijkheid"

"Eye opener voor me!"

"Een leuke manier om tot inzichten over jezelf te komen, dmv al die verschillende soorten kaarten"

"Héél bijzonder om te zien en te ervaren, indrukwekkend. Ik vind het vertrouwen wekkend en respectvol hoe Karen dit begeleidt."

 

Workshop "Ga staan voor jezelf"

"Super, verrassende werkwijze d.m.v. kaarten,"

Er kwam bij iedereen wat los, betrokken docente!"

"Mooi, confronterend, spannend en erg boeiend om te ervaren wat voor gevecht je met jezelf kan voeren. Erge fijne, professionele begeleiding"

"Super workshop, heel mooi en intens, was nieuw voor mij.  Zeer goed uitgelegd en begeleid"

 

"Fascinerend, uitstekende docente"

 

 

 

Start

Cursus Voetreflexmassage

17 september '24

19.30 - 22.00

9 avonden

Inschrijven

 

Ga je mee op 6 daags retreat

            Inzicht in JeZelf

             naar Portugal ?

 

30 oktober tot 5 november '24  

Meer Info

- Wil je eens tijd voor jezelf nemen? 

- Hou je teveel ballen in de lucht)? 

- Zoek je Balans?

- Ervaar je stress?

- Loopt je hoofd over? 

 

Dan is deze reis echt iets voor JOU! 

We gaan o.a. aan de slag met: 

Familie opstellingen, Communicatie

Reflectie, Meditatie en ademhaling- en

bewustzijn technieken

Meer lezen:  

Inschrijven

 

Locatie:   Serena Vista

 

Workshop Familie Opstellingen

30 september '24

28 oktober '24

25 november '24

9.00 - 13.00 uur

Kosten: 95,--

Inschrijven? Klik op de datum! 

Cursus Touch for Health IV

Vrijdag 18 en 25 oktober en 

15 november '24 

Kosten 325,--

Incl: IKC erkend certificaat

KNTO geaccrediteerd

Excl. cursus boek

Tijd: 9.30 - 16.00 

Inschrijven 

 

Start Cursus TOUCH I 

22 en 29 november en

13 december '24

Kosten 325,--

Incl: IKC erkend certificaat

KNTO geaccrediteerd

Excl. cursus boek

Tijd: 9.30 - 16.00 

Inschrijven: 

Workshop Chakra massage

op de Voeten 

Voetreflexmassage

Zaterdag 16 november '24

Tijd: 9.30 - 15.30

Kosten: 125,--

Info: 

Inschrijven: